Un copil sănătos este un copil fericit

Un copil sănătos este un copil fericit

 

Este un fapt trist că majoritatea copiilor din ziua de azi nu mai petrec timp afară, în natură, ci aleg activitățile de interior. Pe măsură ce tehnologia a evoluat, se observă o involuție a legăturii copiilor cu natura înconjurătoare. Principiile de viață s-au schimbat și este ceva normal să ne adaptăm vremurilor în care trăim. Dar reducând timpul petrecut afară, ne lovim de consecințe grave atunci când vine vorba de creșterea și dezvoltarea celor mici.

Beneficiile pe care comuniunea cu natura le aduce sunt numeroase. În schimb, statul în casă nu face altceva decât să ducă la dezvoltarea de boli și la regresul social al oamenilor. Un copil sănătos este un copil fericit, este un copil care crește în mijlocul naturii și care se bucură de spații verzi și aer curat.

Benefiicile conexiunii cu natura

Timpul petrecut în natură ajută nu doar corpul, ci și mintea. De la aportul de vitamina D, creșterea imunității, reducerea nivelului de stres, dezvoltare emoțională și până la evitarea dezvoltării sindromului ADHD, ieșitul în natură are numai părți pozitive. S-a demonstrat clinic că acei copii care învață și trăiesc în medii unde au acces la iarbă verde și mișcare în aer liber, dau randament mai bun atunci când vine vorba de dezvoltare și educație.

În plus, conexiunea cu natura le poate crește încrederea celor mici foarte mult și îi poate învăța multe lucruri despre responsabilitate. Timpul petrecut în fața unui ecran nu face nimic altceva decât să creeze copii anti-sociali, depresivi, temători. Cum altfel poate un copil să își îmbunătățească imaginația și creativitatea, decât explorând mediul înconjurător? Cum ai putea să stimulezi simțurile unui copil, dacă nu prin interacțiunea cu natura unde toate se întâmplă la un alt nivel decât doar cel cognitiv?

 

Spații de joacă în natură

WEST Garden pune preț pe creșterea sănătoasă a copiilor, așa că am adaptat întreg cartierul rezidențial pentru a întâmpina nevoia de a sta în natură. Așa cum o spune și numele, esența WEST Garden este existența spațiilor verzi, a locurilor de joacă din exterior. Am respectat principiile curentului H4L, care se centrează pe oameni și pe nevoile lor și am pus în practică viziunea acestuia legată de natură.  

Copii au nevoie de un spațiu sigur de joacă și de recreere, asa că am ales să facem cât mai multe în această privință. În primul rând, ne-am asigurat că mașinile nu au acces în perimetrul cartierului. Parcarea subterană cu intrare prin lateral, direct din stradă este soluția ideală de a limita accesul mașinilor.

Fiecare apartament beneficiază de o terasă de minim 9 metri pătrați. Așa ne asigurăm, că fiecare locatar se poate bucura de aer liber, chiar dacă nu alege să iasă într-una dintre grădinile din fața clădirii. La asta se adaugă grădini cu suprafețe cuprinse între 400 și 1200 de metri pătrați, un loc sigur, unde copiii se pot juca în voie. Cei 2 km de alei sunt un plus pentru cei care vor să se bucure de natură. Ne-am asigurat că 30% din spațiul cartierului rezidențial este destinat grădinilor.

Mai mult de atât, spațiile vitrate generoase sunt un plus atunci când vine vorba de siguranța copiilor. Astfel, ei se pot juca sub atenta supraveghere a părinților, chiar dacă aceștia din urmă sunt în interior. Regimul jos de construcție a clădirii este un alt avantaj atunci când vine vorba de siguranța celor mici și nu numai. Am avut în vedere sa folosim doar materialele de înaltă calitate conferind clădirii o rezistență ridicată la cutremure.

 

Surse:

  1. https://childmind.org/article/why-kids-need-to-spend-time-in-nature/
  2. https://www.nwf.org/~/media/PDFs/Be%20Out%20There/Dirt_Report_2012.ashx
  3. https://www.nwf.org/en/Kids-and-Family/Connecting-Kids-and-Nature/Health-Benefits-and-Tips
No Comments

Post A Comment