Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur?

Este apartamentul meu sigur în caz de cutremur?

 

Se spune că nicio clădire nu este 100% sigură în caz de cutremur. Un cutremur devastator poate avaria chiar și clădirile noi, construite urmând coduri și standarde înalte. Dar ceea ce un constructor poate să facă atunci când plănuiește ridicarea unei clădiri este să minimalizeze daunele pentru o siguranță sporită a locatarilor.

Cădirile noi din București, precum și cele din întreaga lume, respectă standarde din ce în ce mai înalte de construcție. Se caută ca noile clădiri să fie cât mai rezistente la cutremure și cât mai sigure pentru locatarii lor. Dar, pentru un neavizat, ar părea dificil să poată evalua dacă o clădire se încadrează în aceste norme.

Urmând exemplul Japoniei care are o rată foarte mare de cutremure devastatoare, dar și un plan național bine pus la punct pentru a reduce pierderile, majoritatea țărilor din Europa au adoptat standarde care vin în întâmpinarea a astfel de probleme.

Calitatea face diferența

Pentru că ne gândim în primul rând la siguranța locatarilor noștri, la West Garden am pus mare preț pe calitatea construcției. Vrem să fim capabili să ne asigurăm clienții că am proiectat și construit clădiri sigure, clădiri rezistente. Este unul dintre motivele pentru care stadiul de planificare a durat mai mult. Am vrut să fim siguri că ne aliniem standardelor și că respectăm curentul ”home for life”, construind clădiri sigure chiar și în caz de cutremur.

Pentru a reuși să atingem codul și standardele ridicate, am ales să folosim doar materiale de înaltă calitate, de la producători de încredere, care au în spate mulți ani de experiență în domeniu. Apoi, am ales să lucrăm doar cu companii de renume, care au putut să vină în întâmpinarea oricărei probleme cu soluții eficiente, grație oamenilor experimentați și a activității lor exemplare.

 

Siguranță în caz de cutremur

Un alt punct de referință atunci când vine vorba de rezistența la cutremure, este regimul mic de înălțime pe care clădirile noastre îl au. Am ales, în loc de blocuri înalte și înghesuite, să construim clădiri de P+6, cu spațiu generos între ele. Am ales acest loc și pentru că solul este stabil, acesta fiind un aspect important atunci când vine vorba de cutremure.

Așezând liftul în mijlocul casei scării nu am minimalizat doar zgomotele pe care locatarii le-ar fi putut auzi, dar am mărit și flexibilitatea clădirii în caz de cutremur. Pereții exteriori vor fi construiți din cărămidă de 30 cm grosime. Atunci când vine vorba de un fenomen ce poate fi extrem de devastator, nu doar clădirea în sine este o problemă, ci și obiectele din apartamente. Mobila sau obiectele decorative ar putea răni locatarii în cazul unui cutremur mai mare. Flexibilitatea clădirii și regimul mic de înălțime ridică gradul de siguranță astfel încât locatarii să nu se preocupe de acest aspect.

La WEST Garden am proiectat totul pentru a construi spații pentru viață. În plus, suntem deschiși la orice întrebări și nelămuriri ar putea exista. Facem totul la vedere, pentru a garanta clienților noștri că le oferim locuințe sigure și transparență totală.

Dacă vrei să te informezi mai mult despre cum să evaluezi dacă apartamentul tău este rezistent la cutremur, poți consulta și site-urile de mai jos:

 

  1. https://www.japantimes.co.jp/news/2009/07/08/national/japan-leads-the-way-with-quake-resistant-technology/
  2. https://www.rappler.com/move-ph/issues/disasters/preparedness/50984-checklist-earthquake-ready-house
  3. https://www.building.govt.nz/managing-buildings/building-safety-in-earthquakes/
No Comments

Post A Comment